Freeze Dry: Liyofilizasyon Nedir?
L iyofilizasyon olarak da bilinen dondurarak kurutma, bir maddenin besinsel ve biyolojik bütünlüğünü koruyarak suyunu uzaklaştıran bir işlemdir. Freeze-dry teknolojisi besini dondurur, daha sonrasında ise besinin içerisindeki donmuş su, düşük sıcaklık ve düşük basınç ile doğrudan süblimleştirilerek, suyu gıda içerisinden uzaklaştırır.Anne sütünün dondurularak toz haline getirilmesi, süblimasyon adı verilen bu işlemle yapılır. Dondurarak kurutma, çok yüksek ısı kullanan ve nispeten daha hızlı olan dehidrasyondan farklıdır. Dondurarak kurutmada, değerli besin maddeleri korunur.Freeze Dry teknolojisi ile anne sütünüzün içindeki su, düşük sıcaklık ve basınç sistemleri kullanılarak uzaklaştırılır.
Dondurulup kurutulmuş anne sütü, geleneksel dondurucuda saklamaya göre daha fazla besin maddesi tutar. Rafta dayanıklıdır, seyahat dostudur ve katı gıdalara geçerken bebeğinizin mamalarına, meyve suyuna veya sadece suya eklenebilir!
NASIL ÇALIŞIR?
FREEZE DRY SİSTEMİ İLE SÜTÜNÜZÜ TOZ HALİNE GETİRMENİN FAYDALARI
- Depolama Alanı
Dondurarak kurutma, soğutma veya dondurucu depolaması gerektirmez. - Besin Değeri
Dondurarak kurutma işlemi, anne sütünün besin değerini korur, çünkü su çıkarıldığında bozulma veya besin maddelerini kaybetme olasılığı daha düşüktür. Dondurarak kurutma, anne sütünün besin içeriğini ve kalitesini korumaya yardımcı olan nazik bir işlemdir. Araştırmalar, sütte bulunan besinlerin ve biyoaktif bileşenlerin çoğunun, dondurarak kurutma işleminden sonra bile korunduğunu göstermiştir. - Bakteri Oluşumu
Dondurarak kurutma, anne sütünü tüketim için güvenli hale getirerek bakteri ve diğer kirleticilerin sütün içinde üremesini engeller. - Kolaylık
Sulandırma işlemi basittir ve sadece ılık su eklenmesini gerektirir. Taze süt olmadığı durumlarda dondurularak kurutulmuş anne sütünün kullanımı çok kolaydır. Pompalanmış anne sütünü dondurarak kurutmak, işyerine geri dönmeye hazırlanan annenin stoklama yapması için harika bir yoldur. Anne sütü tozu, anne uzaktayken babaların ve bakıcıların kullanımını kolaylaştırır. - Depolama Süresi
Anne sütü tozu yüksek bariyerli torbalarda, içine nem alıcı eklenerek kapatılır. 3+ yıl boyunca rahatlıkla saklanabilir. - Lipaz Kaynaklı Koku
Dondurarak kurutma, dondurucu depolama sırasında oluşan lipaz aktivitesinin neden olduğu kötü tadı önler. - Takviye Edici
Dondurularak kurutulmuş anne sütü tozu, kalori içeriğini artırmak için önceden sağılmış anne sütünüze eklenebilir. Böylece sütünüzün besin değerleri katlanarak artmış olur. Dondurarak kurutma, anne sütünün besinsel, immünolojik ve probiyotik bileşenlerini korumanın iyi bir yoludur. Siz de, tekrar su ilave ederek süte dönüştürün veya katı gıdalara anne sütü tozu ekleyerek besinsel bir destek verin. - Hayat Koşulları
Dondurularak kurutulmuş anne sütü, elektrik kesintisi yüzünden oluşabilecek teknik arızalarda zarar görmez. - Taşıma
Dondurularak kurutulmuş anne sütü, seyahat sırasında anne sütünün taşınmasını daha kolay ve daha rahat hale getirir. Uzun bir raf ömrüne sahip olan liyofilize anne sütü, oda sıcaklığında saklanabilir, bu da taşıması ve gerektiğinde kullanılmasını kolaylaştırır.